Seçim Sonrası Süreç Nasıl Işleyecek?

Sandıklar açıldı, oylar sayıldı. Seçmen bir kez daha "Erdoğan" dedi. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Milletvekili genel seçimi yarışının kazananı da AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı oldu. Peki seçim sonrası süreç nasıl işleyecek? Sizler için derledik...

36 Görüntülüme

Kesin Sonuçların Ilanı Için Gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda. 28 Haziran'da Itirazları YSK Karara Bağlayacak.

YSK Başkanı Sadi Güven, Seçimin Kesin Sonuçlarının 5 Temmuz Günü Açıklanacağını Söyledi. Meclis Takvimi Işlemeye Başlayacak.

2 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu, Yeni Dönemin Ilk Toplantısını Yapacak.

En Yaşlı Milletvekilli Geçici Başkanlık Görevini Üstlenecek. Milletvekili Seçilen 600 Isim Toplantıda Yemin Edecek.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'in ilk oturumunu yönetme hakkına sahip. Ancak ciddi sağlık sorunları olan Baykal oturuma katılamazsa yerine en yaşlı üye olarak 70 yaşındaki Devlet Bahçeli

Daha Sonra Seçilecek Bir Günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yemin Edecek.

Parlamenter Sistemin Son Başbakanı Binali Yıldırım Ve 65. Hükümetin Görevi, Cumhurbaşkanı'nın Yemin Etmesi Ile Sona Erecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayısı 26'Dan 16'Ya Düşürülen Bakanlıklara Atamalar Yapacak. Başkan Yardımcılarını Seçecek.

Ve Meclis Başkanı Seçimi Için De Takvim Işlemeye Başlayacak. Meclis'in Toplandığı Ilk Birleşimde, Meclis Başkanlığı Için Adaylık Başvuruları Alınacak.

Milletvekili Yemin Töreninden Sonra, Ilk 5 Gün Içinde TBMM Başkanı Ve Başkanlık Divanı Için Adaylık Başvuruları Yapılacak.

İkinci 5 Günlük Sürede De Seçimler Gizli Oylama Ile Gerçekleştirilecek.