Dünyaca Ünlü 5 Türk Ressam

Ünü sınırları aşmış 5 TÜRK ressamı sizler için derledik.

368 Görüntülüme
1

Osman Hamdi Bey

Osman Hamdi Bey, 30 Aralık 1842 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Sanayi-i Nefise Mekteb-i Alisi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) ve İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurmuş; arkeolog ve ressamdır.

Osman Hamdi Bey'in Eserleri

 Kaplumbağa TerbiyecisiArzuhalci, Kuran Okuyan Hoca, Silah Taciri, Leylak Toplayan Kız, Şehzadebaşı Camisi Avlusunda Kadınlar, Feraceli Kadınlar, Mimozalı Kadın, Ab-ı Hayat Çeşmesi, Mihrap 

Osman Hamdi Bey 'Kur'an Okuyan Hoca' tablosu

2

Bedri Rahmi Eyüboğlu

Bedri Rahmi, 1911 yılında Giresun Görele’de doğmuş ressam, yazar ve şairdir. Resim öğrenimine Güzel Sanatlar Akademisi’nde başlamış, Paris’te devam etmiştir. Tekrar yurda dönmüş ve akademide ders vermeye başlamıştır. Yazma, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eser üretmiştir. 

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Eserleri

Yazılı Natürmort, Salı Pazarı, Eren, Nallanan Öküz, Düşünen Adam, Köylü Kadın (Tren-Yataklı Vagon) Karadut Satıcısı, Çömelmiş Köylü, Ankara'nın Kavakları, Han Kahvesi, Mor Takkeli Hacı, Son Kahve, Anadolu hisarı, Çıplak, Ev İçi ve Han 


 

İlk Geçen Treni Seyreden Köylüler, 1935


 

3

Şeker Ahmet Paşa

Şeker Ahmet Paşa 1841 yılında Üsküdar’da doğmuştur. Asker, bürokrat ve Osmanlı ressamıdır. Resme olan ilgisi sonucu Abdülaziz tarafından Paris’e gönderilmiş, yedi yıl Gerome ve Boulanger atölyelerinde çalışmıştır. Çağdaş Türk resim sanatının temel taşlarından biri olarak değerlendirilmektedir. 27 Nisan 1873'te Sultanahmet'te açtığı sergi, Türk resim sanatında bir sanatçının kendi adına açtığı ilk resim sergisi olarak kabul edilir. 

Şeker Ahmet Paşa'nın Eserleri

Karpuz Dilimli ve Üzümlü Natürmort, Ağaçlar Arasında Karaca, Manolya ve Meyveler, Talim Yapan Erler, Manzara, Tepe Üzerindeki Kale 


 

Karpuz Dilimli ve Üzümlü Natürmort

4

Abidin Dino

Abidin Dino, 23 Mart 1913 yılında İstanbul’da doğmuştur. Türk ressam, yazar karikatürist, şair, sanat tarihçisi ve film yönetmenidir. Çağdaş Türk resminin öncülerinden olan Dino, Türkiye ile birlikte ABD, Fransa ve Cezayir gibi ülkelerde sergiler açmıştır. Fransa Plastik Sanatlar Birliği Onur Başkanlığı, New York Dünya Sanat Sergisi Danışmanlığı yapmıştır. 

 

Gertrude Stein, Tristan Tzara, Eisenstein, Andre Malraux ve Pablo Picasso gibi dönemin önde gelen sanatçılarıyla dostluklar kurmuş, 1933 yılında "D Grubu" adlı sanat grubunun kurucuları arasında yer almıştır. Bu grubun amacı, memlekette sanatın gelişmesini ve yayılmasını sağlamak, düşünce yanı ağır basan resimler yaparak, batıdaki çağdaş akımlarla boy ölçüşecek yenilikler getirmektir. 

Abidin Dino'nun Eserleri

İşkence, Atom Korkusu, Savaş ve Barış, Çıplaklar, Dört Kent, Dağ-Deniz 


 

Uzun Yürüyüş, 1956

5

İbrahim Çallı

13 Temmuz 1882’de Çal’da doğmuş Türk ressamdır. Vefa İdadisi öğrencileriyle ve Ressam Roben Efendi’den de resim dersleri almış, Şeker Ahmet Paşa'nın önerisi üzerine 1906 yılında şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Sanayi-i Nefise Mektebi'ne girmiştir. 1910 yılında Maarif Vekaleti’nin açmış olduğu burs sınavını birinci olarak Çıplak Adam ve Harekat Ordusunun Muhafız Alayı'ndan Maksut Çavuş adlı çalışmalarıyla kazanmış ve Fransa’ya gönderilmiştir. 

İbrahim Çallı'nın Eserleri

Defli Kadın, Zeybekler, Arzuhalci, Mevleviler, Boğaziçinden Peyzaj, Balıkçı, Gül Koklayan Kadın, Bir Balo Gecesi, Hatay’ın Anavatana Hasreti, Adada Sabah Gezintisine Çıkan Kadınlar, Moda Deniz Hamamı

İbrahim Çallı - ADALAR'DAN